Через складну ситуацію з пропуском вантажівок на українсько-польському кордоні, викликану протестними діями польських перевізників, зросла кількість звернень до литовської вантажної залізничної компанії LTG Cargo щодо перевезення вантажів із України до Литви та зворотно. Для покращення сполучення компанія має намір запустити щотижневий контейнерний поїзд.

Про це, як повідомляє ЦТС, пише Rail.insider із посиланням на інформацію перевізника.

"Лише за листопад компанія отримала майже 80 нових запитів на перевезення вантажів до України та з України. Абсолютна більшість із них - від компаній, які досі займалися транспортуванням вантажів вантажівками. Безпрецедентна ситуація спонукає клієнтів розглянути можливість транспортування залізницею до України або з України заморожених продуктів, виробів з паперу та картону, хімічних товарів чи деревини", - пояснюють в компанії.

За підрахунками LTG Cargo, після формування поїзда перевозити вантаж залізницею можна буде вдвічі дешевше, ніж автомобільним транспортом. За одну поїздку потяг зможе перевезти стільки вантажу, скільки зазвичай перевезуть 36 вантажівок.

Водночас уже є результати співпраці з новими клієнтами - з Каунаського інтермодального терміналу до України сформовано потяг зі збірним вантажем трьох клієнтів у контейнерах. Він перевозитиме гранули ПЕТ та сульфат амонію, а також порожню тару. Вже наступного тижня поїзд має прибути до України.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" доправила до Польщі тестовий контрейлерний поїзд з 23 українськими фурами.

Читайте також Малими кроками: Як євроколія перетворила литовський Каунас на залізничний хаб