Польський залізничний вантажний оператор PKP LHS, що управляє залізницею стандарту 1520 мм, яка майже на 400 км заходить на захід Польщі, офіційно ввів в експлуатацію новий перевантажувальний термінал на станції Воля-Барановська у Підкарпатському воєводстві.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію перевізника, інфраструктура терміналу дозволить обробляти довші поїзди, забезпечить зручний під’їзд автотранспорту та в цілому збільшить пропускну здатність станції.

У рамках цього проекту на станції Воля-Барановська було побудовано перевантажувально-складський майданчик площею 40,6 тис. кв. м, нову систему колій шириною 1435 мм та 1520 мм,  під’їзну дорогу з майданчиком для паркування автомобілів. Термінал оснастили новим перевантажувальним обладнанням, яке дозволить обробляти інтермодальні вантажі.

Як писав ЦТС, фінансування здійснювалося з використанням фондів ЄС.

За підсумками першого півріччя 2023 року PKP LHS перевезла 4,8 млн т вантажів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року обсяги інтермодальних перевезень імпортних вантажів збільшилися на 122%, а експортних - на 235%.

Залізниця стандарту 1520 мм, якою управляє компанія PKP LHS, пролягає від кордону з Україною (Хрубешув) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена на захід ЄС ширококолійна залізниця.