Станом на ранок п’ятниці на українсько-польському кордоні у чергах на в’їзд в Україну перебуває близько 2100 вантажних транспортних засобів, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

"Блокування чотирьох напрямків продовжується. Станом на ранок сьогодні, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, на всіх цих чотирьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні у бік України у чергах перебуває десь 2100 вантажних транспортних засобів, найбільше - це навпроти пунктів пропуску "Шегині" і "Рава-Руська", - сказав він.

За його словами, найбільш інтенсивний рух відбувається на напрямку пункту пропуску "Краківець".

"Але, звісно, це не додає тої необхідності у перевезеннях, як це було до 6 листопада. А, наприклад, пункт пропуску "Ягодин" (цей напрямок раніше був повністю перекваліфікований під вантажні перевезення), там раніше за добу перетинали кордон десь 1200-1300 вантажних транспортних засобів у обидва напрямки. Зараз ця кількість коливається десь на рівні 120-140 транспортних засобів", - сказав речник.

Він поінформував, що за минулу добу польська сторона на пункті пропуску "Ягодин" прийняла не більше 20 вантажних транспортних засобів на в’їзд.

"Якщо говорити про "Раву-Руську" і "Краківець", то це до 6 листопада за добу перетинало кордон десь по 600 вантажівок у обидва напрямки. Зараз ця кількість зменшилася удвічі або і утричі", - розповів Демченко.