Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) оголосили про початок реалізації спільного з компанією Frequentis інноваційного проекту з використання дронів для огляду колії у важкодоступних районах. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Проект здійснюється за підтримки австрійської компанії - постачальника аеронавігаційних послуг Austro Control.

ÖBB першими з європейських залізниць отримали дозвіл на застосування БПЛА і планують влаштувати на мережі бази для розміщення дронів, що дозволить оперативно залучати їх у разі виникнення тих чи інших надзвичайних подій, наприклад каменепадів або штормових явищ, на важкодоступних ділянках залізниць.

Дрони також дозволять знизити потребу у залученні людських ресурсів, що важливо, оскільки у разі виникнення надзвичайної ситуації рух зупиняється і персоналу доводиться пересуватися пішки.

Дрони виконуватимуть польоти по заданому маршруту і надсилатимуть у режимі реального часу зображення, що демонструють стан шляху та дозволяють приймати обґрунтовані рішення.

Важливо й те, що використання дронів дозволить скоротити витрати часу порівняно з проведенням візуальних оглядів працівниками залізниці та, відповідно, мінімізувати тривалість закриття перегонів. І нарешті, застосування БПЛА має стати важливою складовою у рамках створення майбутньої цифрової залізниці.