У лондонському міжнародному аеропорту Гатвік, другому за завантаженістю у Великій Британії після модернізації відкрилася для обслуговування пасажирів оновлена залізнична станція.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У 2022 році сумарний пасажиропотік у цьому аеропорту перевищив 33 млн осіб.

Станція Аеропорт Гатвік розташована на магістральній лінії Brighton та приймає поїзди операторів Southern, Gatwick Express, Thameslink та Great Western.

За даними британського регулятора Office of Rail and Road (ORR), у період із квітня 2021 по березень 2022 року станція пропустила майже 6 млн пасажирів.

Проект вартістю 287,2 млн євро реалізований оператором інфраструктури Network Rail, роботи в його рамках розпочалися у 2020 року та передбачали будівництво другого вестибюлю, що майже вдвічі збільшило корисну площу вокзалу.

Крім того, удосконалено систему навігації, збільшено ширину пасажирських платформ, влаштовано вісім ескалаторів та п'ять ліфтів, що значно підвищило доступність станції Аеропорт Гатвік для осіб з обмеженою мобільністю.

У першому вестибюлі, який тепер пов'язаний із зоною прильоту, оновлено покриття для підлоги, збільшено кількість турнікетів, з'явився цілодобовий пункт допомоги маломобільним пасажирам, встановлені нові системи інформування.

Новий, другий вестибюль призначений для пасажирів, що вилітають із аеропорту.

Також модернізовано шляхи на лінії Brighton, що дозволило скоротити час ходу ряду наступних по ній поїздів.