"Укрзалізниця" не очікує підвищення вартості вантажних перевезень на 20% з 1 січня, проте можлива їх індексація через подорожчання деяких складових роботи залізниці, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на зустрічі з експортерами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Мind.

"За фінпланом не передбачено підвищення. Але стоїть відкритим питання можливої індексації. Але ця індексація, застосовувати її чи ні, вирішить наш акціонер - Кабінет міністрів. На сьогодні ми не маємо точної інформації про підвищення", - сказав він.

Ткачов також повідомив, що УЗ зверталася з проханням до уряду щодо проведення уніфікації тарифної системи, щоб зернотрейдери та відправники зернових вантажів змогли платити дещо менше за вантажоперевезення залізницею. Робота з уніфікації тарифів триває, зазначив він.

Водночас представник УЗ констатував, що питання індексації вартості вантажоперевезень існує.

"У нас за рік зросла вартість палива. Але приймати чи ні індексацію - це вирішують Кабінет міністрів і Мінвідновлення. Поки що це під питанням. Я не маю інформації про підвищення", - резюмував Ткачов.

Нагадаємо, раніше генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України (ФРТУ) Володимир Гусак заявив, що УЗ в умовах секретності готує чергове підвищення залізничних тарифів, орієнтовно на 20% з початку 2024 року.