Після того, як авіакомпанія Emirates замовила майже 100 нових літаків Boeing у перший день виставки Dubai Airshow - 2023, вона оголосила про будівництво гігантського інженерного комплексу в аеропорту Dubai World Central (DWC) для обслуговування парку повітряних суден, що стрімко зростає, пише ЦТС.

За словами представників Emirates, комплекс площею 1 млн кв. м буде "найбільшим і найсучаснішим з тих, що експлуатуються у світі".

Розмір інвестицій у проект Emirates оцінює у 950 млн доларів.

Інженерний комплекс пропонуватиме широкий спектр послуг післяпродажного обслуговування, включаючи лінійне обслуговування, ТО, ремонт та тестування двигунів, фарбування літаків, проведення модифікації інтер'єру салону та переобладнання бортів.

"Новий комплекс повністю задовольнить усі без винятку потреби Emirates у частині техобслуговування, ремонту, капітального ремонту та всіх інженерних робіт для нашого авіапарку", - заявив Ахмед бін Саїд аль Мактум, голова та головний виконавчий директор авіакомпанії та групи Emirates.

За словами представників перевізника, у перспективі цей центр зможе запропонувати послуги з ТОіР для сторонніх замовників.

Існуючий центр ТОіР Emirates в іншому аеропорту Дубаї - Dubai International Airport (DXB) продовжить свою роботу. На початковому етапі новий центр виконуватиме супутні роботи та важкі форми ремонту, що потребують значних часових витрат. Окрім зростання загальної кількості літаків у парку авіакомпанія наразі реалізує масштабну програму модернізації салонів 120 повітряних суден: 53 Boeing 777 та 67 Airbus A380.

Emirates планує розпочати перший етап будівництва наступного року та завершити створення центру у 2027-му.

До складу комплексу увійдуть вісім великих ангарів для технічного обслуговування та ангар для фарбування літаків - всі, розраховані на обслуговування машин розмірності A380. Крім того, у ньому буде обладнано комплекс для двигунів, близько 20 майстерень, великі складські приміщення та адміністративні офіси.