Авіакомпанія Emirates Airlines здійснила перший демонстраційний політ на Boeing 777-300ER, один із двигунів якого працював на 100% стійкому авіаційному паливі (SAF). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Зазначається, що Emirates працювали з партнерами GE Aerospace, Boeing, Honeywell, Neste та Virent, щоб отримати та розробити суміш SAF, яка точно повторює властивості звичайного реактивного палива. Для кожного співвідношення суміші було проведено ряд вимірювань хімічних і фізичних властивостей. Після багатьох лабораторних випробувань і суворих випробувань вони прийшли до співвідношення суміші, яке відображає властивості реактивного палива. 

"Цей рейс став важливою віхою для Emirates і позитивним кроком для нашої галузі, оскільки ми разом працюємо над однією з наших найбільших проблем - скороченням вуглецевого сліду. Це була довга дорога, щоб нарешті побачити запуск цього демонстраційного польоту на 100 відсотків SAF. Emirates є першою пасажирською авіакомпанією у світі, яка експлуатує Boeing 777 з двигуном GE зі 100% споживанням палива SAF. Такі ініціативи роблять значний внесок у розуміння галуззю SAF і надають дані, що демонструють використання сумішей з більш високим вмістом SAF для майбутніх регулятивних схвалень", – сказав генеральний директор Virent Дейв Кеттнер.

Перший політ на літаку Boeing 777 з двигуном SAF, змішаним з реактивним паливом, авіаперевізник здійснив у 2017 році з аеропорту Чикаго О'Хара. У 2020 році компанія отримала першу поставку A380 з двигуном SAF.