Австралійський уряд у неділю, 12 листопада, назвав "серйозним і триваючим" інцидент з кібербезпекою, який змусив оператора DP World Australia призупинити роботу в кількох портах країни з минулої п’ятниці.

Як пише ЦТС з посиланням на Reuters, DP World Australia, яка забезпечує морську логістику майже половини товарів, що надходять в Австралію та вивозяться з неї, заявила, що вивчає можливі витоки даних, а також перевіряє системи, "важливі для відновлення нормальної роботи та регулярного руху вантажів".

Порушення призупинило роботу контейнерних терміналів у Мельбурні, Сіднеї, Брісбені та Фрімантлі.

"Кіберінцидент у DP World є серйозним і триває", - заявила міністр внутрішніх справ Клер О’Ніл в соцмережі X.

Австралійська федеральна поліція повідомила, що розслідує інцидент, але відмовилася від будь-яких уточнень.

Нагадаємо, у липні у порту Нагоя, найбільшому в Японії за обсягами перевалки, стався серйозний збій у роботі комп’ютерних систем. Це стало наслідком кібератаки.

Також у в липні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло DP World до переліку міжнародних спонсорів війни. Причиною такого рішення послужило те, що компанія з Об’єднаних Арабських Еміратів не лише не припиняє вести бізнес з рф, а й посилює співпрацю з агресором. Зокрема, підписала угоду з російською державною корпорацією "Росатом" щодо розвитку Північного морського шляху.

Раніше глобальний портовий оператор цікавився концесією в порту Південний, а президент Володимир Зеленський в 2021 році закликав компанію з ОАЕ активніше інвестувати в українські порти.