За офіційною інформацією російського федерального агентства річкового та морського транспорту ("Росморрєчфлот"), у жовтні 2023 року до порту окупованого Маріуполя зайшло 8 суден країни-агресора.

Як пише ЦТС з посиланням на російські галузеві ЗМІ, задекларовані обсяги перевалки в порту за цей період склали 21,6 тис. т, з яких 3,5 тис. т - будівельні матеріали.

Заявляється, що вантажообіг у жовтні перевищив показник вересня на 7 тис. т або на 33%.

До порту Бердянськ в жовтні російські окупанти спрямували 9 суден, що на 3 одиниці більше вересневого показника. Вантажообіг гавані у минулому місяці склав 26,7 тис. т. Переважно це зернові вантажі, які незаконно вивозяться з захоплених територій України.

У морському відомстві країни-агресора заявляють, що продовжують встановлювати навігаційне обладнання, планується ремонт деяких портових об’єктів, днопоглиблення.

Також наводиться інформація, що за січень-жовтень в порту Маріуполь було оброблено 115 тис. т вантажів.

Раніше в рф заявили, що завершується процес "прийомки" майна морського порту Бердянськ.

Як відомо, обидва українських порти на узбережжі Азовського моря росіяни використовують для вивезення краденої продукції (зерно, металопродукція, вугілля та ін.) з тимчасово окупованих територій, а також за воєнним призначенням.