Морська адміністрація Міністерства транспорту США оголосила про виділення понад 653 млн доларів для фінансування 41 проекту покращення портів по всій країні в рамках Програми розвитку портової інфраструктури (PIDP).

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, ці інвестиції є частиною найбільшого спеціального фінансування для портів і водних шляхів в історії Америки - майже 17 млрд дол. через Двопартійний закон про інфраструктуру.

Таке значне виділення коштів відбувається після того, як пандемія чітко показала, наскільки невідповідна сучасним вимогам портова інфраструктура в США стала вузьким місцем для глобальних ланцюгів поставок.

"Модернізація національної портової інфраструктури має життєво важливе значення для посилення американської мультимодальної системи транспортування вантажів. Переваги переміщення вантажів водними шляхами виходять далеко за межі морської галузі", - заявили в Морській адміністрації США.

Нагадаємо, що раніше в США стартувала програма з декарбонізації портів. На неї планують спрямувати близько 4 млрд дол.

В 2021 році адміністрація Байдена виділила 230 млн дол. грантового фінансування на проекти, пов’язані з портовою та інтермодальною інфраструктурою в країні.