Оператор громадського транспорту Брно, другого за величиною міста Чехії, отримає від Škoda Group 15 вагонів ForCity Smart 45T, які замінять застарілі вагони трамваїв КТ8, випущені наприкінці 1980 - на початку 1990-х років. П'ять вагонів будуть поставлені у 2024 році, решта у 2025 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У березні 2023 року оператор тримав фінансування від Європейського союзу в розмірі 630 млн чешських крон. Це дозволило йому реалізувати опцію рамкової угоди, укладеної з компанією Škoda Group у лютому 2021 року, яка включала тверде замовлення на п'ять вагонів трамваю ForCity Smart 45T з можливістю придбання ще до 40 одиниць.

Нові вагони трамвая будуть задіяні на лінії 8, де вже експлуатуються п'ять вагонів ForCity Smart 45T, поставлених Škoda Group у рамках замовлення 2021 року.

Трисекційні низькопідлогові вагони ForCity Smart 45T завдовжки 31 м із двома кабінами керування розраховані на перевезення 233 пасажирів, з яких 64 можуть їхати сидячи.

Вагони оснащені моніторами для інформування пасажирів, системами кондиціювання, внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження.

Передбачено дві просторі багатофункціональні зони для розміщення велосипедів, інвалідних чи дитячих візків.

Вагони обладнані системою рекуперативного гальмування, максимальна швидкість руху становить 70 км/год. У кабіні машиніста лобове скло має підігрів.