Служба безпеки України затримала у звільненому Херсоні ворожого поплічника, який після захоплення міста підтримав російських загарбників, а згодом влаштувався до місцевої окупаційної адміністрації рф та займався перереєстрацією майна захопленого на той час Херсонського морського порту на баланс окупантів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію СБУ.

Перебуваючи очільником окупаційного БТІ, фігурант займався незаконною перереєстрацією майна захопленого на той час Херсонського морського порту на баланс окупаційного мінтранспорту рф.

Також він брав безпосередню участь у незаконній інвентаризації місцевого комунального підприємства "Міське дорожнє управління" та передачі окупантам його основних фондів.

Після звільнення Херсона фігурант намагався переховуватися від правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Стабілізаційні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Без названия