Фінська інжинірингова компанія Norsepower, японські судноплавна компанія IINO Kaiun Kaisha та лізингова компанія Mizuho Leasing запускають спільну ініціативу зі здачі в оренду роторних вітрил Rotor Sail.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Взяти в оренду роторну вітрильну систему судновласники та оператори зможуть терміном на п'ять років із фіксованою щомісячною платою.

У Norsepower зазначають, що впровадження енергоефективних технологій завжди стримується дорогими інвестиціями, тому доступність гнучких рішень може вплинути на поліпшення екологічних показників.

"Вигоду від технології Rotor Sail можуть отримати близько 30 тис. балкерів, газовозів, автомобілевозів і пасажирських суден, що працюють в даний час. Це технологія, яка дозволить скоротити викиди СО2 на 80 мегатонн (80 млн тонн), що становить близько 10% викидів парникових газів від світового судноплавства", - додали у компанії.

Система роторних вітрил вже встановлена на двох суднах IINO Kaiun Kaisha.

Роторні вітрила Norsepower – це модернізована версія ротора Флеттнера. Роторні вітрила діють на основі фізичного процесу, що виникає при обтіканні циліндричного або круглого тіла, що обертається потоком рідини або газу, відомого як ефект Магнуса. Такі вітрила забезпечують додаткову вітрову тягу судна, збільшуючи енергоефективність та знижуючи витрату палива.