АТ "Укрзалізниця" з 1 листопада змінить середні швидкості руху для власних зерновозів. Про це йшлося під час наради представників товариства з учасниками аграрного ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Так, для руху зерновозів у напрямку припортових станцій діятимуть такі швидкості: для повагонних відправок - 111 км на добу (наявна швидкість - 50 км на добу), а для маршрутних - 253 км на добу (проти теперішніх 138 км на добу).

Також зросте показник швидкості руху зерновозів у напрямку західних прикордонних переходів. Для групових відправок він збільшиться з 50 до 61 км на добу, а для маршрутних - з 50 до 187 км на добу.

Окрім того, переглянуті середні швидкості щодо прямування зерновозів у внутрішньому сполученні та імпорті. Для повагонних відправок показник становитиме 57 км на добу (проти теперішніх 50 км на добу), а для маршрутних - 128 км на добу (наразі - 118 км на добу).

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, завдяки змінам вагони товариства будуть більш конкурентними на ринку перевезень.