Польська залізнична компанія Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL), яка з 14 жовтня почне здійснювати перевезення на маршруті Варшава - Рава-Руська, також розглядає можливість запуску поїздів до української прикордонної станції Хирів.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів директор компанії Томаш Страпаґєль.

Раніше група SKPL вже заявляла про намір продовження поїзда Сянок - Устрики Долішні до українського міста Хирів. Відповідаючи на питання журналіста ЦТС про зрушення у цьому напрямку, топ-менеджер сказав: "Перемовини з цього питання ще тривають. Ми вважаємо, що до Хирова треба запускати два поїзда: один з Сянока, інший - з Перемишля. Ми подали відповідну заяву до адміністрації Підкарпатського воєводства та "Укрзалізниці".

Томаш Страпаґєль зауважив, що поки не знає, коли можуть бути реалізовані зазначені сполучення.

"Однак хочу підкреслити, що інфраструктура для цього вже готова, адже колії до Хирова з обох напрямків вже відремонтовані. Щодо інших можливих напрямків, мені важко відповісти. Це питання, скоріше, до урядів обох країн та органів місцевого самоврядування в прикордонних районів", - додав він.

Нагадаємо, що ще 17 лютого поточного року "Укрзалізниця" та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили про відновлення залізничного руху на ділянці Держкордон-Старжава-Хирів-Нижанковичі-Держкордон ("Лінія 102") після проведених ремонтних робіт. Однак рух поїздів на цій ділянці українсько-польського кордону відновлено не було.