Окупанти вкрали два судна під ліберійським прапором, які перебували в порту Маріуполя до початку повномасштабної війни.

Як пише ЦТС, про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Ми отримали документи від Українського Спротиву, які доводять, що росіяни офіційно вкрали два судна під ліберійським прапором, які знаходяться (знаходились) в порту Маріуполя", - зазначив він. 

За словами Андрющенка, порт зараз повністю віддано в користування компанії "Роскапстрой", реальним бенефіціаром якого є віце-прем'єр рф Марат Хуснуллін.

"На окупованих територіях, зокрема в Маріуполі, вирішує долю українського та іноземного майна, яке дісталось від окупації, "Фонд развития территорий", гловою Наглядової ради якого є Марат Хуснуллін. Саме ця компанія приймає та потім вирішує, що робити з рухомим та нерухомим майном на окупованій території", - зазначив радник міського голови Маріуполя. 

Андрющенко додав, що в порту Маріуполя стоять два ліберійських судна BLUE STAR I і SMARTA. Факт їхнього перебування на початок блокади міста задокументовано зверненням омбудсмена України в ООН. 

"Тепер росіяни не просто не випускають судна та не віддають власникам, але перейменували їх на ім’я донецьких бойовиків у "СЕРГЕЙ АГРАНОВИЧ" та "АЛЕКСАНДР ЗАХАРЧЕНКО". Та ще офіційно передають через російську державну власність у власність ФАУ "Роскапстрой", - підсумував він. 

photo_2023-10-11_21-42-51