Російські окупанти збільшили кількість суден, що вивозять через порт тимчасово окупованого Маріуполя вкрадене в українських аграріїв зерно, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Канал 24.

За його словами, раніше можна було легко простежити, куди крадене зерно транспортують, а зараз росіяни роблять все, аби цього не вдалось зробити.

"Ймовірно, зерно везуть в Керч. Візуально ми не можемо підтвердити, куди його відправляють. Раніше росіяни завозили в порт судно "Междуреченськ", яке було умовно легко відстежувати", - зазначив Андрющенко.

Радник мера Маріуполя додав, що зараз спостерігається великий обсяг суден, що виходить з Маріупольського порту. "Ймовірно, їх відразу відправляють на рейдову перевалку. Поблизу Керчі є ділянка для цього, тож з цих вод виходить уже не російське, а сирійське, мальтійське чи будь-яке інше судно під офшорним прапором", - додав він.

"У такий спосіб вони "очищують" багато різних товарів. Це вони робили до повномасштабного вторгнення, ми думаємо, що те саме вони роблять і зараз. Недарма у них є певні домовленості з Сирією та сирійськими портами", - підсумував радник мера Маріуполя.