Українське Дунайське пароплавство планує збільшити перевезення залізорудної сировини з України для металургійного комбінату HBIS у Смедерево (Сербія) до 1,2 млн тонн на рік, пише ЦТС.

Зазначається, що наприкінці 2022 року HBIS та УДП уклали контракт, який передбачає перевезення 500 тис тонн залізорудної сировини з України.

В Українському Дунайському пароплавстві повідомили, що останнім часом є складнощі з доставкою продукції ГМК в порти Придунав’я та перевалкою. "Вся логістика орієнтована на зернові. HBIS почало активніше застосовувати залізницю, але рентабельність залізничних перевезень через території декількох країн програє дунайській річковій логістиці. Для компенсації зменшення частки українських поставок компанія також збільшує імпорт сировини з інших джерел", - додали в компанії.

Також в УДП підкреслили, що експорт зернових через порти Одеси потроху відновлюється, що природньо зменшить навантаження на дунайську логістику.

"Отже, у найближчій перспективі УДП зможе гарантувати комбінату перевезення всього обсягу української залізорудної сировини, що складає приблизно 1,2 млн тонн на рік", - 

В рамках пілотного проекту пароплавство відпрацьовує зворотне завантаження барж зерновими з Сербії та Угорщини, що збільшить доходність перевезень, і гарантує партнерам не лише обсяг, але й економічно вигідну фрахтову ставку.