"Укрзалізниця" з 15 жовтня 2023 року запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди.

"Нам знадобилося понад 6 місяців на реалізацію цього проекту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуска. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.⠀

Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині.

Тут пасажири здійснюватимуть пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської  колії (1435 мм) і зворотно.⠀

Розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву.

Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.⠀

Проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

"Крім того, разом із запуском цього маршруту відновлюємо роботу раніше неактивного залізничного пункту пропуску, що відкриває перед нами нові можливості з розвитку нашої міжнародної мережі", - йдеться в повідомленні.

На маршруті між Рава-Руською і Львовом (і далі до Коломиї) буде курсувати дизель-поїзд українського виробництва ДПКр-3. Дизель-поїзд не будуть знімати з якогось іншого маршруту, адже він після ТО був відставлений спеціально для використання на новому напрямку.

photo_2023-10-04_10-00-02

photo_2023-10-04_10-00-03

photo_2023-10-04_10-00-04