Обсяги надходжень дизельного палива та газойлів у порти ЄС минулого тижня зменшилися на третину, до 608 тис. тонн. Це мінімальний тижневий показник із початку року. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Еnkorr

Зменшення постачань відбулося за рахунок скорочення імпорту вантажів із США й країн Близького Сходу.

Сполучені Штати зменшують експорт третій тиждень поспіль. Крім того, деякі заводи, розташовані в Мексиканській затоці, почали збільшувати продажі дистилятів у Мексику й Бразилію, водночас скоротивши пропозицію для європейських споживачів.

Попит на американське дизпаливо в Бразилії зростає в першу чергу за рахунок скорочення обсягів постачань продукту з рф. 

Надходження дизпального й газойлю в Європу з Близького Сходу зменшуються четвертий тиждень поспіль. Минулого тижня з арабських країн та Ізраїлю в порти ЄС прибуло 209 тис. тонн продукту, це на 27% менше порівняно з 4-10 вересня.

Близькосхідні виробники останнім часом збільшують постачання в країни африканського континенту, також великі партії продукту було відвантажено з ОАЕ й Саудівської Аравії у Бразилію й Уругвай.

Обмежені обсяги надходжень дистилятів у Європу сприяють збереженню високого дизельного крек-спреду на європейських НПЗ. Минулого тижня маржа виробництва дизпального у північно-західній Європі залишилася практично незмінною й становить 40 доларів за барель. На цьому тлі європейські компанії розраховують на те, що нафтопереробні заводи не будуть проводити масштабних ремонтів, це дозволить уникнути суттєвого зменшення виробництва в Європі.