Восени 2023 року планується запуск нового поїзда до Польщі, що курсуватиме за маршрутом Рава-Руська - Варшава.

Як передає ЦТС, про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

"Поїзд Рава-Руська - Варшава - це альтернативне залізничне сполучення зі столицею Польщі. Цей поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів загалом в обидва напрямки. На станції Рава-Руська буде організовано зручну пересадку на поїзди, які доправлятимуть пасажирів до Львова", - повідомили в АТ УЗ.

Відзначимо, що до станції Рава-Руська від кордону заходить колія європейського стандарту 1435 мм. Отже, очевидно, на маршруті використовуватиметься рухомий склад польської сторони.

Як раніше писав ЦТС, на початку літа Управління залізничного транспорту Польщі видало компанії Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) дозвіл на можливість виконання рейсів по маршруту Варшава Всходня - Гребенне (кордон з Україною) і далі до Рави-Руської.

Щодо інших планів "Укрзалізниці" на польському напрямку, то в компанії заявили, що очікують від польських колег погодження відкриття між Києвом та Варшавою додаткового маршруту поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту.

"У травні 2023 року такий поїзд уже здійснив тестове курсування. Запуск цього маршруту дозволить у 2-3 рази збільшити пропозицію місць для прямого сполучення між столицями двох країн", - резюмували в УЗ.