По станції Рені склалася критична ситуація із накопиченням вагонів.

Як пише ЦТС з посиланням на Rail.insider, про це говорили 5 вересня на нараді представників АТ "Укрзалізниця" із перевізниками Румунії та Молдови.

Очільник Одеської дирекції залізничних перевезень регіональної філії "Одеська залізниця Рустам Рустамов, зокрема, повідомив, що наразі на стик Серпневе-1 - Басарабяска прямує 758 вагонів. Із них 600 - для румунського порту Галац.

Водночас станом на 5 вересня наявний парк по станції Рені сягає 878 вагонів.

"Станція перебуває практично на межі зупинки", - наголосив Рустам Рустамов.

Із 878 вагонів понад 350 одиниць (280 навантажених і 78 порожніх) прямують для порту Галац. Ситуація ускладнюється і тим, що Одеська залізниця не може планувати передачу вагонів хоча б на три дні вперед, адже не отримує відповідної інформації від іноземних колег.

"Ми не знаємо, що готувати для вас. Потім, коли приходить заявка, нам потрібно ще витримати по кожній номенклатурі добову норму, адже більше ви не берете. Наявність - понад 800 вагонів, і це все блокує нам станцію Рені. А далі рано чи пізно у нас заблокується Серпневе-1 - Басарабяска. Тому прохання: будь ласка, планування на дві-три доби", - зауважив Рустамов.

Нагадаємо, що ситуація з накопиченням вагонів по станції Рені триває з літа. Основна причина - низький рівень поглинання вантажів портовими операторами Джурджулешт і Галаца.