По станції Рені зберігаються складнощі через накопичення вагонів для передачі на Галац і Джурджулешти. Про це йшлося під час наради представників АТ "Укрзалізниця", залізниці Молдови та перевізників Румунії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов, станом на 21 серпня по станції Рені перебували 580 вагонів, які очікували на передачу на Галац і Джурджулешти. Зокрема, по станції Рені для Галаца було понад 450 вагонів.

Основна причина ситуації, що склалася, - низький рівень поглинання вантажів портовими операторами Джурджулешт і Галаца.

Також обговорювали питання підвищення норм передачі вагонів через цей стик. Загальний погоджений обсяг передачі всіх номенклатур становить майже 150 вагонів на добу, третина з них - зернові вантажі.

Проте, як наголошувалося під час наради, ці норми не виконуються. Так, по станції Рені наразі щодоби передають 70 вагонів, половина з них - із зерном.

Порушувалось і питання організації збірних потягів для різних вантажоотримувачів у Румунії, та наразі ще триває пошук конкретного рішення.

Водночас одним із варіантів розв’язання ситуації вбачають збільшити горизонт планування передачі вантажів до трьох діб.

"Треба спробувати хоча б якийсь період наперед планувати на три доби. Тобто спочатку зібрати заявки на три доби, розпланувати, повідомити УЗ - і ми доберемо необхідну номенклатуру, доберемо необхідні вагони і іноперевізникам передамо", - зауважив Ткачов.