У Польщі в ніч на 26 серпня хакери атакували радіомережу польської залізничної компанії PKP та подали несанкціонований радіосигнал аварійної зупинки поїздів. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Wprost.

Речниця польської залізниці підтвердила, що сталася хакерська атака. За її словами, до 23:30 у районі Щецина було примусово зупинено понад 20 потягів. Залізничний рух у районі відновили близької 02:00. 

Проте ситуація почала повторюватися в інших частинах Польщі.

Зокрема, на маршруті Варшава-Білосток у неділю, 27 серпня, стався ще один інцидент несанкціонованої трансляції сигналу радіозупинки. Вкотре було зупинено поїзди. Близько полудня було двічі зупинено залізничний рух на маршруті Соколка-Шепєтово.  Зупинилися чотири пасажирські та три вантажні поїзди.  

Аналогічна подія відбулася в Західнопоморському воєводстві на залізничній лінії між Білогардом і Руновим Поморським. 

Зазначається, що про інцидент було повідомлено відповідні служби, зокрема Агентство внутрішньої безпеки, поліцію, Залізничну охорону та перевізників: PKP Intercity, Polregio, PKP Cargo.

Також була призначена спеціальна група у складі представників менеджера інфраструктури та перевізників, який здійснює постійний моніторинг ситуації та стежить за безпечною та ефективною організацією руху поїздів.

Повідомляється, що польська поліція вже заарештувала двох підозрюваних, які можуть мати відношення до несанкціонованої трансляції сигналу радіозупинки, - чоловіків 24 та 29 років. 

Нагадаємо, що 24 серпня в Польщі за день сталося відразу три серйозних інциденти на залізниці. В Білостоці зійшов з рейок пасажирський потяг, який прямував до Варшави. В Скерневіце (Лодзьке воєводство) вантажний потяг зіткнувся з потягом Koleje Mazowieckie - з рейок зійшов локомотив. А у Познані з рейок зійшли дев'ять вагонів вантажного поїзда. В жодному з цих інцидентів ніхто не постраждав.