Балкер Primus, який став другим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси, станом на 15:30 28 серпня знаходиться біля берегів Туреччини поблизу входу в протоку Босфор.

Як пише ЦТС, про це свідчать дані сервісів моніторингу руху суден.

Пунктом призначення судна значиться Дакар - столиця і найбільший порт Сенегалу. Як раніше повідомлялося, після виходу з українських територіальних вод судно рухалося на південь по прямій найкоротшим шляхом поза територіальними водами Румунії і Болгарії.

photo_2023-08-28_15-51-32 (2)

photo_2023-08-28_15-51-32

За інформацією Мінвідновлення, балкер Primus завантажений металопродукцією. Судно знаходилося в Одеському порту з 20 лютого 2022 року.

Встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. Проте можна припустити, що те, що такі судна будуть випускати першочергово, не означає, що іншим суднам в подальшому не можливо буде скористатися даним коридором.