Керівник Служби охорони державного кордону Литви Рустам Любаєвас виступив за те, щоб закрити більше ніж два пункти пропуску на кордоні з білоруссю.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

За словами командира прикордонної служби, він "за те, щоб було закрито більше пунктів, тому що це дало б змогу скоротити потік небажаних осіб".

Відповідаючи на запитання, чи згоден він закрити якомога більшу кількість пункти пропуску з білоруссю, Любаєвас назвав це "розумним кроком", додавши, що це було б "технічно дуже просто".

"На сьогодні і громадяни російської федерації, і громадяни республіки білорусь проходять посилений огляд, але потоки дуже великі, і, скажімо так, скорочення цих потоків дійсно сприяло б забезпеченню нашої безпеки", – зазначив керівник СОДКЛ.

За інформацією Любаєваса, білоруські прикордонники продовжуватимуть активно сприяти незаконній міграції, "і залежно від політичної ситуації або політичного порядку денного режиму Лукашенка і кремлівського режиму, ці потоки будуть постійно спрямовуватися". 

Раніше віцеміністр внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічюс повідомив про рішення закрити два КПП на кордоні з білоруссю. Згодом литовська влада повідомила про закриття пунктів пропуску Шумскас і Тверечюс.