Президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки Верховного головнокомандувача дав доручення щодо забезпечення подальшої роботи зернового коридору як дипломатичними, так і військовими засобами.

"Ставка. Продовжуємо системну роботу із захисту наших портів та інфраструктури зернової ініціативи. Розуміємо ризики, загрози, перспективи. Доповіді командувача ВМС Неїжпапи та віце-прем’єра Кубракова", - цитує ЦТС повідомлення в телеграм-каналі президента.

"Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову - підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору". МЗС - напрацювати аналогічні дипломатичні кроки", - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Україна звернулася до Міжнародної морської організації з повідомленням про те, що встановлює тимчасовий судноплавний маршрут для підтримки поставок зерна після того, як росія вийшла із зернової угоди.

В свою чергу, Міністерство оборони України повідомило, що з 00:00 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів російської федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій росією території України, можуть розглядатися Україною, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення, з усіма відповідними ризиками.

Читайте також Перше, що нам потрібно зараз зробити на морі, – це закрити ближню зону