Посольство росії в Німеччині "переконливо рекомендувало" громадянам рф утриматися від в’їзду до ФРН на автомобілях з російськими номерами. Це сталося після того, як декілька таких авто було конфісковано німецькою митницею.

Як пише ЦТС з посиланням на Комерсант, відомо принаймні про 8 випадків конфіскації.

У цій ситуації митники Німеччини посилаються на санкційний регламент ЄС 2014 року, який в 2022 році був доповнений статтею 3i. Ця статя передбачає "заборону на продаж та ввезення на територію країн ЄС низки товарів (вантажів), включаючи автомобілі (додаток XXI, код 8703)".

Цю норму, як вважають росіяни, німці "тлумачать надлишково широко". "Призводить до цього, зокрема, нюанс перекладу норм ЄС на німецьку, завдяки якому митний імпорт (Import) поєднується з простим ввезенням, у тому числі для особистих цілей (Einfuhr)", - говорять в країні-агресорі.

Однак представник німецької митниці, відповідаючи на запитання російських ЗМІ з цього приводу, дав зрозуміти, що жодних складнощів з перекладом немає. У відомстві вважають, що термін "ввезення" "охоплює будь-яке переміщення товарів та вантажу".

Як вже було зазначено, посольство рф в ФРН рекомендує росіянам не приїздити до Німеччини на авто з російськими номерними знаками та попереджає про "можливість кримінального переслідування через порушення законодавства ФРН".

Читайте також Литва планує заборонити транзит деяких товарів подвійного призначення