Найбільший аграрний кооператив штату Західна Австралія CBH Group в рамках стратегії, направленої на збільшення експортних потужностей, значно збільшить парк вагонів-зерновозів та локомотивів.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, наприкінці червня кооператив оголосив про придбання 17 дизельних локомотивів Wabtec для роботи на колії шириною 1067 мм, а також розмістив замовлення у китайської CRRC Meishan на поставку 200 вагонів колії 1435 мм та 450 вагонів-хопперів колії 1067 мм.

Ці замовлення є частиною стратегії зростання CBH Group "Шлях до 2033 року", яка передбачає збільшення експортної потужності кооперативу до 3 млн т на рік за наступне десятиріччя.

З цією метою в 2022 році CBH замовив також 7 тепловозів Progress Rail для роботи на колії стандарту 1435 мм. Їх планують отримати та ввести в експлуатацію до кінця 2024 року.

Зараз наявний парк аграрного кооперативу складається з 25 локомотивів і 572 вагонів, які працюють на маршрутах колій 1435 мм і 1067 мм.

"Наш залізничний парк є ключовим активом для кооперативу, а розширення наших існуючих складів поїздів є стратегічним пріоритетом, який має вирішальне значення для досягнення стратегії CBH "Шлях до 2033 року", - пояснив головний виконавчий директор CBH Бен Макнамара.

Нагадаємо, що з 2020 року в Західній Австралії в інтересах CBH Group, найбільшого експортера в штаті і в країні, виконувалася модернізація залізничної інфраструктури, зокрема, в напрямку портів Джералдтон та Квінана. Ці роботи очолив уряд штату Західна Австралія.

CBH Group щорічно перевозить залізницею більше 7 млн т зерна, що складає половину обсягу збіжжя, яке виробляється в штаті.