Бразильська гірничо-металургійна компанія Samarco виробила 20 млн тонн окатишів та відправила 200 суден з даною продукцією з моменту відновлення роботи у грудні 2020 року.

Як пише ЦТС, про це інформує ГМК Центр.

Нагадаємо, що в 2015 році Samarco призупинила роботу через прорив двох дамб хвостосховища шахти Фундао. Катастрофа вважається однією з найбільших в історії гірничодобувної галузі Бразилії.

Наприкінці 2020 року компанія повідомила про перезапуск чверті наявних потужностей - 7-8 млн т окатишів на рік. Через п’ять років компанія планує вийти на виробництво 14-16 млн т. Повної потужності в 22-24 млн т вдасться досягти лише через 9 років.

Як зазначає Samarco, з моменту відновлення діяльності компанія не використовує дамби для збереження відходів у своєму виробничому процесі. Замість цього впроваджено утилізацію відходів шляхом фільтрації та сухого штабелювання. Такий процес наразі охоплює 80% виробництва компанії. Протягом наступних місяців компанія планує охопити 100% викидів завдяки цій установці.

У 2023 році Samarco планує інвестувати 330 млн дол. у сталий розвиток, включаючи виведення з експлуатації дамби Германо, яка зруйнувалась у 2015 році.