"Інтерпайп" оголосив операційні та фінансові результати за перші три місяці 2023 року.

Як пише ЦТС, згідно оголошених результатів, компанія знизила виробництво залізничної продукції порівняно з аналогічним періодом 2022 року на 13%, до 20 тис. т.

Разом з тим, виробництво сталі збільшилось на 13% р/р, до 184 тис. т, труб - на 12% р/р, до 105 тис. т.

Продажі загалом знизилися на 23% р/р, до 108 тис. т, в тому числі залізничної продукції - на 27% р/р, до 19 тис. т.

Дохід від реалізації продукції зменшився на 4% р/р, до 229 млн дол., показник EBITDA зріс у 5,2 рази р/р, до 79 млн дол.

Відзначається, що продажі продукції "Інтерпайп" продовжують знижуватися, оскільки кон’юнктура зовнішніх ринків вже почала демонструвати перші ознаки охолодження. Зокрема, продажі OCTG-труб зменшилися на 37% р/р, лінійних труб - на 12% р/р. Триває падіння і у залізничному дивізіоні, але компанія намагається компенсувати його за рахунок збільшення продажів на ринках Північної та Південної Америки, країн Близького Сходу та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Раніше повідомлялося, що "Інтерпайп" відвантажив 2600 залізничних коліс до Марокко. Також компанія відвантажила через румунський порт Констанца безшовні лінійні труби відповідно до євростандартів в Іспанію, для будівництва нового термінала аеропорту на острові Тенерифе Канарського архіпелагу в Атлантичному океані.