Державне агентство відновлення та американська корпорація Bechtel підписали меморандум про взаєморозуміння щодо участі компанії з США у повоєнній відбудові інфраструктури України.

Як пише ЦТС, підписання відбулося минулого тижня в рамках Ukraine Recovery Conference, яка проходила в Лондоні.

Як відзначив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, співпраця України з американською компанією полягатиме у плануванні, розробці, проектуванні та впровадженні інженерних та будівельних рішень.

"Агентство відновлення та корпорація Bechtel не лише консультуватимуться щодо втілення ключових інфраструктурних проектів України, але й надаватимуть технічну та програмну підтримку", - додав Найєм.

Крім того сторони співпрацюватимуть у визначенні потенційних джерел фінансування проектів реконструкції, включаючи інвестиції приватного сектору.

Відповідно до укладеного меморандуму, співпраця, крім іншого, стосуватиметься надання технічних послуг щодо ключових логістичних та транспортних коридорів України, а також проектів відновлення критичної інфраструктури, зокрема, Каховської дамби.

Нагадаємо, що на початку лютого 2022 року Bechtel Overseas Corporation перемогла в конкурсному відборі на будівництво першої ділянки Київської обхідної дороги (18-кілометровий відрізок від траси М-07 Київ-Ковель-Ягодин до М-06 Київ-Чоп) з ціновою пропозицією в 5,3 млрд грн.