Європейський інвестиційний банк розглядає можливість участі у розмірі до 250 млн євро у фінансуванні проекту будівництва лінії трамвая Green у Тель-Авіві.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цей проект охоплює проектування, фінансування, спорудження з подальшим технічним обслуговуванням лінії трамвая завдовжки 39 км (включаючи підземну ділянку 4,5 км) з 62 станціями у чотирьох містах: 33 станціями у Тель-Авіві, 20 - у Холоні, 5 - у Герцлії та 4 - у Рішон-Ле-Ціоні.

Контракт вартістю 2,6 млрд євро на реалізацію цього проекту державна компанія NTA Metropolitan Mass Transit Systems, яка відповідає за планування та розвиток системи громадського транспорту в регіоні Тель-Авіва, уклала з консорціумом TMT (TLV Metropolitan Tramway) у складі компаній Alstom, Electra та Dan Transportation у травні 2022 року.

Частка Alstom у контракті оцінюється в 858 млн євро, компанія відповідає за проектування, інтеграцію, випробування та введення в експлуатацію верхньої будови колії, систем електропостачання, сигналізації та зв'язку, а також за постачання 98 вагонів трамвая Citadis XO5.

Відкриття лінії заплановано на 2028 рік, а добовий пасажиропотік прогнозується на рівні 275 тис. чоловік.

Національний план інвестицій у розвиток транспорту включає також будівництво лінії трамваю Purple завдовжки 27 км із 45 станціями, контракт на реалізацію цього проекту укладено на початку 2022 року.