Французька лізингова компанія Ermewa уклала угоду з LTG Cargo Polska - польською дочірньою компанією литовського вантажного оператора LTG Cargo (входить до складу залізниць Литви Lietuvos geležinkeliai) на надання останньої в оренду 40 нових вагонів-платформ типу Sgmmns для перевезення 40-футових контейнерів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Усі вагони виготовлені на заводі словацької машинобудівної компанії Tatravagónka у місті Попрад.

В основному вони будуть використовуватися на маршруті, що проходить від литовського кордону через польське місто Гданськ до німецького Дуйсбурга.

Починаючи з 15 червня 2023 року LTG Cargo Polska розпочала регулярні мультимодальні перевезення за маршрутом Каунас - Славкув (Польща) із заходом на термінал у Прушкуві, що недалеко від Варшави.

Організовано рух двох пар поїздів двічі на тиждень.

Термінал у місті Славкув (неподалік Катовіце) є важливим залізничним вузлом, де сходяться лінії колії 1435 мм та 1520 мм, що пов'язують Литву та Україну з Польщею. Звідси регулярно відправляються вантажні поїзди на станції Шварцхайде (Німеччина) та Маддалоні (Італія), в порти Копер (Словенія) та Гданськ (Польща).

Термінал METRANS, розташований поблизу Варшави, в Прушкуві входить до складу транспортного коридору, що проходить від Фінляндії до Італії. Звідси виконуються щоденні рейси до Німеччини (порти Бремерхафен, Гамбург та Дуйсбург), Хорватії (порт Рієка) та Словенії.