Філія "Центр транспортної логістики" АТ "Укрзалізниця" планує запропонувати клієнтам послугу з комплексного перевезення вантажів, зокрема зернових. Про це було заявлено під час засідання Експортного офісу при УЗ.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК inform.

Як зазначив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, наразі філія "Центр транспортної логістики" працює над договором щодо надання транспортно-експедиторського обслуговування. Згідно з ним, ЦТЛ буде надавати комплексну послугу з перевезення зернових вантажів.

"Ми зможемо на декілька місяців уперед зафіксувати вартість цього перевезення. Тобто ЦТЛ буде брати участь у тендерах вантажовідправників і надавати свою цінову пропозицію. Якщо вона для вас буде прийнятною, ви укладаєте договір із ЦТЛ - і ЦТЛ вас перевезе. При цьому гарантована подача вагонів у той період. І найголовніше - фіксована ціна. На неї не впливатиме ані швидкість, ані вартість ставки. Ми відразу розплануємо, скільки ми вбачаємо, повинна бути вартість вагона в той чи інший місяць. І будем надавати фіксовану ставку. І ви зможете наперед, наприклад на серпень, купити перевезення", - зауважив представник УЗ.

Також він уточнив, що до комплексного договору на експедирування входитимуть послуги відвантаження, навішування ЗПП, додаткові збори, послуги воєнізованої охорони зі схоронності вантажу; послуги зі зважування вагонів тощо.

Кінцеву форму цієї послуги планується презентувати до кінця місяця. Наразі ж тривають попередні переговори майже з 10 великими компаніями.

"Ми розуміємо, що ми не конкуренти іншим експедиторським компаніям, ми спробуємо зайняти якусь свою нішу. Можливо, невеличку. Але ми вбачаємо в цьому майбутнє", - наголосив Ткачов.

Він додав, що серед майбутніх клієнтів передусім розглядають великі компанії, які відвантажуватимуть зернові з власного елеватора. Водночас ЦТЛ може укласти договір на експедирування і з відправниками непродовольчих вантажів.