В Індії в штаті Біхар 4 червня стався обвал частини конструкцій мосту через річку Ганг, який будувався з 2014 року. Зруйновано декілька опор, а також близько 30 плит.

Як пише ЦТС, про це повідомляє The Times of India.

Зазначається, що це вже другий обвал конструкцій мосту за останній час. Перед цим, у квітні 2022 року, руйнувань зазнали декілька опор. Вважається, що це трапилося через використання при будівництві неякісних матеріалів.

Міст через Ганг довжиною понад 3 км почали будувати ще в 2014 році. Здати в експлуатацію його планували в 2019 році, але терміни завершення будівництва переносилися вже чотири рази.

До того як міст зазнав руйнувань його будівництво оцінювалося в майже 210 млн дол. Тепер ця вартість може значно зрости, а терміни здачі в експлуатацію, якщо міст таки буде добудований, зсунуться не менше ніж на два роки.

Варто відзначити, що реагуючи на подію та критику опозиції, представники індійських відомств, відповідальних за дорожнє будівництво, заявили, що руйнування мосту було плановим. Нібито, після подій минулого року, влада звернулася до експертів, які порадили знести недобудований міст, який має конструктивні недоліки.

"Було вирішено, що ми не повинні ризикувати й чекати  остаточного звіту (експертів). Тому ми продовжили знесення частин мосту. Сьогоднішній інцидент був частиною таких профілактичних заходів", - прокоментував один з посадовців.

Читайте також Африканський досвід: новий міст обвалився під час перерізання стрічки (відео)