Комбінат "Каметсталь", що входить до структури холдингу "Метінвест", після тривалої вимушеної зупинки відновив роботу унікального вісепрокатного стану.

"Прокатники приступили до виконання замовлення на виготовлення 3 200 вагонних осей для вагонобудівних підприємств України. Це перша у 2023 році, і перша після майже восьмимісячного вимушеного простою стана, партія осей, яка буде вироблена на комбінаті", - цитує ЦТС повідомлення підприємства.

Відзначається, що вимушена зупинка "Азовсталі" через російську агресію і окупацію Маріуполя, змусила фахівців "Каметсталі" шукати альтернативні можливості для отримання сталевої заготівки для відновлення виробництва осей.

"Вперше після найтривалішого простою ми знайшли можливість знову виробляти осі для наших залізниць, для будівництва вітчизняних вагонів і напіввагонів. Сьогодні така продукція необхідна для відновлення українського залізничного парку", - прокоментував заступник начальника прокатного цеху на дільниці вісепрокатного та кулепрокатних станів Сергій Мішурін.

Зазначається, що вісепрокатний стан на "Каметсталі" - єдиний у світі стан, на якому осі виробляють методом поперечно-гвинтової прокатки.

До повномасштабної війни осі, виготовлені на меткомбінаті, поставлялися замовникам з України, ЄС та Північної Америки.

Читайте також "Інтерпайп" відвантажив 2600 залізничних коліс до Марокко