Авіакомпанія Georgian Airways та її засновник і керівник з’явилися на сайті Національного агентства із питань запобігання корупції у переліку осіб та компаній, яким загрожують санкції, через те що перевізник віднедавна знов розпочав виконувати рейси до рф.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, у списку НАЗК з приміткою "фізична/юридична особа під ризиком накладання санкцій" з’явилася Georgian Airways, її директор Тамаз Гаїашвілі, який також є власником компанії Ltd Piloti та засновником "Вірменських авіаліній" (Air Dilijans), і його брат Давид Гаїашвілі, що володіє 80% акцій компанії. 

В коментарі НАЗК сказано: "Діяльність Georgian Airways, яка спрямована на суттєву інтенсифікацію та спрощення транспортного сполучення, в тому числі для представників російського бізнесу в Грузії, призводить до підвищення ризиків утворення нових схем обходу санкцій, збільшення інтегрованості російського бізнесу в грузинську економіку".

Зазначається, що Georgian Airways пов’язана з хендлінговою компанією Aero Handling Georgia LLC через засновників та керівників. Остання надає хендлінгові послуги як згаданій грузинській авіакомпанії, так і російським авіаперевізникам, що перебувають під санкціями України - Red Wings та "Азимут".

Відзначимо, що Georgian Airways з періодичними паузами раніше виконувала рейси до України по маршруту Тбілісі-Київ.