Зі станції Брюссель-Південний здійснив перший рейс нічний пасажирський поїзд Брюссель-Берлін голландсько-бельгійської стартап-компанії European Sleeper.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Три рази на тиждень, по понеділках, середах та п'ятницях, нічні поїзди відправлятимуться зі станції Брюссель-Південний о 19 год 22 хв, прибуваючи на станцію Берлін-Головний вранці наступного дня о 6 год 48 хв.

Зворотні рейси з Берліна призначені на неділю, вівторок та четвер, відправлення - о 22 год 56 хв, прибуття до Брюсселя - о 9 год 27 хв.

Поїзди прямують із зупинками в Антверпені, Роттердамі та Амстердамі.

Найбюджетніший варіант подорожі Seats-Budget - у поєднанні з шістьма місцями для сидіння; найбільш комфортний Sleepers-Deluxe - у поєднанні з трьома спальними місцями, яке також можна забронювати як одномісне або двомісне. Купе Couchettes-Comfort пропонує пасажирам шість спальних місць вночі або місця для сидіння в решту часу.

Навесні 2024 року оператор планує продовжити маршрут від Берліна до Дрездена та Праги.

European Sleeper планував почати перевезення нічними поїздами маршрутом Брюссель-Амстердам-Берлін-Прага в 2022 році, проте відсутність необхідного рухомого складу призвела до зміни початкових планів. Наразі потяги формуються з орендованих вагонів, у перспективі оператор має намір придбати власний рухомий склад.