До Вінниці прибув шістнадцятий трамвай Tram 2000, які українському місту передав швейцарський Цюріх.

Як пише ЦТС, про це повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов.

"Останній трамвай цієї партії з Цюріха доставили 27 травня. Очікуємо ще на 19. На рейки міста вагони Tram 2000 вийдуть тоді, коли завершать їх технічну та юридичну підготовку. Попередньо, запуск планується вже цього літа", - зазначив міський очільник.

Нагадаємо, що співпраця Вінниці зі Швейцарією триває з 2006 року. Під час першого етапу проекту "Цюрихські трамваї" Вінниця отримала 116 вживаних цюрихських вагонів моделей Karpfen та Mirage. У рамках другого етапу має отримати 35 трамваїв Tram 2000, з яких 16 - у поточному році.

"Наразі працівники Вінницької транспортної компанії здійснюють заходи із адаптації цих вагонів до вимог українського законодавства. Перед виходом на маршрути трамваї мають пройти сертифікацію щодо вимог законодавства України, реєстрацію в інспекції електротранспорту, технічне обслуговування. Окрім того, на них ще потрібно встановити передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркала заднього виду, в тому числі лівого, інформаційну систему та систему оплати проїзду. Робимо все для того, щоб влітку вони уже здійснюватимуть пасажироперевезення на маршрутах нашого міста", - інформував раніше директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.