Консорціум HTSC уклав з корпорацією THSRC - оператором високошвидкісної лінії Тайбей-Гаосюн на Тайвані контракт, що передбачає постачання 12 високошвидкісних поїздів вартістю 950 млн дололарів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

До складу консорціуму входять компанії Hitachi, Toshiba та Toshiba Infrastructure Systems & Solutions.

Перші поїзди планується ввести в експлуатацію у 2026 році. Раніше керівництво корпорації THSRC погодило укладання цього контракту.

Поїзди для Тайваню будуть виготовлені на основі найсучасніших високошвидкісних експресів N700S, що поставляються залізниці JR Central.

Їх маса буде меншою, ніж у експлуатованих нині оператором THSRC поїздів 700T, крім того, покращаться аеродинамічні характеристики та енергоефективність за рахунок застосування компактного тягового приводу, в якому використовуються тягові перетворювачі з IGBT-транзисторами з карбіду кремнію та безвентиляторна система охолодження.

Довжина поїзда становитиме 300 м, швидкість руху в експлуатації - 300 км/год.

Передбачено обладнати поїзди накопичувачами на літій-іонних батареях, що дозволить їм продовжити рух із низькою швидкістю при порушеннях у системі тягового електропостачання.

Високошвидкісну лінію Тайбей-Гаосюн введено в експлуатацію в 2007 році. На ній вперше за межами Японії використано технології високошвидкісної транспортної системи Сінкансен.

Постачання нових поїздів дозволить наростити провізну здатність цієї магістралі.