Агрохолдинг "Кернел" на сьогоднішній день оперує технічним парком, який налічує 1940 контейнерів.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів директор з логістики компанії Микола Мірошниченко.

"Для часткової диверсифікації ризиків у період повної блокади портів ми зробили ставку на універсальне транспортне рішення - балк-контейнери і танк-контейнери. Їх можна використовувати як на платформах, так і на вантажівках", - відзначив він.

Як вже повідомлялося раніше, з цією метою "Кернел", зокрема, придбав 400 танк-контейнерів для перевезення олії. Також був підписаний контракт з польськими партнерами на виготовлення 2000 залізничних контейнерів та укладено довгострокові контракти з будівництва платформ для цих контейнерів з польськими та українськими виробниками.

Станом на березень в оперуванні "Кернел" було 1540 контейнерів. Тобто за два місяці їх кількість зросла на 400 одиниць.

"За останній період частка контейнерних перевезень сягнула 13%, враховуючи транспортування агропродукції всередині країни та міжнародні сполучення. Мультимодальні перевезення до портів ЄС варто розглядати як допоміжну ланку логістичної моделі "Кернел". І хоча ми не вийшли на великі обсяги контейнерних перевезень, але здобули неоціненний досвід взаємодії з європейськими перевізниками та терміналами", - прокоментував Микола Мірошниченко.