Агрохолдинг "Кернел" протягом 2022 року придбав 400 танк-контейнерів для перевезення олії залізницею. Також був підписаний довгостроковий контракт з польськими партнерами про виготовлення 2000 залізничних контейнерів з комплексом послуг з їх перевезення.

Про це пише ЦТС з посиланням на повідомлення "Кернел".

Відзначається, що наразі компанія має в оперуванні 1440 контейнерів польського виробництва та 100 - побудованих заводом "Карпати".

"Оскільки контейнери потрібно перевозити на платформах, компанія побудувала під свої контейнери платформи, а також уклала довгострокові контракти з будівництва платформ з польськими та українськими виробниками.

Наразі більшість контейнерів задіяні для внутрішніх перевезень: у грудні 2022 року вдалося досягти показників 52 тис. тонн зернових для експорту через порт, план на січень та лютий 2023 року - 70 та 80-85 тис. тонн відповідно", - розповіли в "Кернел".

В компанії додали, що після відкриття "зернового коридору" змогли вийти на темпи власних відвантажень у порту Чорноморськ на рівні довоєнного періоду - 400 тис. тонн зерна та 100 тис. тонн олії щомісяця.

Раніше повідомлялося, що "Кернел" придбав річковий термінал "Дунай Пром Агро" у порту Рені.

Крім того, наприкінці 2022 року компанія придбала термінал з перевантаження соняшникової олії, що розташований в морському порту Південний. Придбаний термінал раніше належав і був побудований компанією Risoil.