Компанія "Кернел" наприкінці 2022 року придбала термінал з перевантаження соняшникової олії, що розташований в морському порту Південний.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Latifundist з посиланням на звіт компанії.

"‎У грудні 2022 року "Кернел" успішно завершив придбання 100% частки в терміналі з перевалки харчових олій, розташованому в порту Південний", - зокрема, йдеться в документі.

Вартість підприємства склала 19,8 млн дол.

Зазначається, що термінал має потужності для зберігання 49,4 тис. т соняшникової олії‎.

За інформацією ЦТС, придбаний термінал раніше належав і був побудований компанією Risoil. 

"Олійний термінал, який ми побудували з нуля у 2013 році в Південному, офіційно минулоріч був проданий іншій компанії. Вона отримала корпоративні права розпоряджатися комплексом на власний розсуд, що, скоріш за все, і відбулося. Можемо лише додати, що наше рішення тоді ухвалювалось, виходячи з необхідності зосередитися на інвестиційних проектах групи компаній Risoil, які зараз перебувають у стадії реалізації", - пояснили ЦТС ситуацію в Risoil.

"Від себе зичимо подальших успіхів терміналу та його колективу", - додали в компанії.

Відзначимо, що до початку повномасштабної війни агрохолдинг "Кернел" посідав перше місце у світі за обсягами виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%).

Портові потужності "Кернела" з перевалки зернових представлені терміналами "Трансгрейнтермінал" та "Трансбалктермінал" в порту Чорноморськ.