В столиці Австрії почалися випробування сміттєвоза, що працює на водневих паливних елементах. Наразі машина без шкідливих викидів експлуатується на Дунайському острові.

Як пише ЦТС, автомобіль має запас ходу 160 км.

Заправляється сміттєвоз на водневій станції компанії Wien Energie, яка є найбільшою такого роду АЗС в Австрії. За добу тут можна заправляти до 30 автобусів або вантажівок. Поки що ця воднева заправна станція не є відкритою для широкого загалу, а доступна лише для партнерів віденської енергетичної компанії.

2023-05-04-bild2-jpg

Як повідомляє міська влада Відня, тестова експлуатація водневого сміттєвоза дасть розуміння щодо подальшого більш широкого впровадження таких транспортних засобів. Наразі у Відні працюють також два сміттєвози з електричним приводом. Але їхній запас ходу вдвічі менший, ніж у водневого "колеги".

Міською кліматичною дорожньою картою передбачений перехід всього парку комунального транспорту протягом наступних кількох років на альтернативні види приводів двигунів. Вже зараз з 3100 транспортних засобів, що знаходяться в управлінні міста Відень, електродвигуни застосовуються на 183. З них 111 легкові автомобілі, решта - спецтранспорт або вантажівки.

Раніше ЦТС писав, що в Марокко почала працювати перша електровантажівка в Африці. Цей транспортний засіб використовується як сміттєвоз і має зменшити викиди в атмосферу до майже 30 тонн CO2 щороку.