Марокканська компанія Arma, що займається вивозом сміття, почала комерційну експлуатацію першої в Африці електровантажівки. Автомобіль був виготовлений шведським виробником вантажівок Volvo Trucks. Електровантажівка використовується для збору відходів у місті Рабат, столиці Марокко, повідомила пресслужба шведської компанії, пише ЦТС.

Вантажівка моделі Volvo FE Electric допоможе компанії Arma зменшити викидити в атмосферу до майже 30 тонн CO2 щороку.

"Ми разом з нашим клієнтом Arma та містом Рабат робимо перший крок до більш стійкого електричного транспорту в Марокко та Африці. Це чітко показує, що вантажівки з нульовим рівнем викидів відіграють важливу роль у багатьох частинах світу. Volvo є першим глобальним брендом важких електричних вантажівок, які комерційно експлуатуються в Африці", - говорить керуючий директор Volvo Trucks Morocco Мартін Нільссон.

Марокко має амбітні кліматичні цілі, що ґрунтуються на великих інвестиціях у відновлювану енергетику. Країна є лідером з виробництва сонячної енергії. Тут також розташована найбільша у світі сонячна електростанція Noor Quarzazate, що знаходиться за 200 км на південний схід від Марракеша.

Вантажівка Volvo FE Electric - одна з шести повністю електричних моделей вантажівок Volvo, які виробляються серійно та вже використовуються в країнах Європи і США.

Найближчими роками Volvo Trucks планує збільшити обсяги продажів електровантажівок. До 2030 року 50% усіх нових вантажівок, які продає шведський виробник, повинні бути електричними.