Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що розпочинає проект з оцінки ризиків системи запобігання корупції в аеропорту Бориспіль, пише ЦТС.

Зокрема, буде проаналізовано систему  закупівель та укладання договорів, визначені потенційні зони ризику та способи їх усунення, проведені інтерв’ю з учасниками бізнес-процесів.

Проект розрахований на два місяці. 

"Зрозуміла антикорупційна діяльність дозволить сформувати довіру потенційних інвесторів до аеропорту Бориспіль. Аудит системи запобігання корупції та дотримання антикорупційних стандартів - це "знак якості" для майбутнього співробітництва", - зазначив заступник сіністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

ДП "Міжнародний аеропорт Бориспіль" стало першим державним підприємством, яке підпорядковується Міністерству, де стартував проект з оцінки ризиків та аудиту системи запобігання корупції. За результатами, цей досвід буде і поширено й на інші державні підприємства.  

"Оцінка корупційних ризиків  та підготовка Стратегії ризик-менеджменту - це важлива складова в роботі над собою, яку ми можемо, і маємо провести саме зараз. Це стандартна міжнародна практика корпоративного управління, і ми хочемо бути відповідним взірцем  у своїй галузі", -  наголосив  генеральний директор аеропорту Бориспіль Олексій Дубревський.

Аналогічний проєкт з оцінки корупційних ризиків розпочався у Міністерстві відновлення в березні із залученням профільних громадських організацій.