Компанія infraView, що входить до складу Deutsche Bahn E.C.O. Group - дочірнє підприємство залізниць Німеччини, продовжує розвивати проект E-Check, що забезпечує автоматизацію за допомогою штучного інтелекту рутинних операцій при технічному обслуговуванні рухомого складу, і розширює його на поїзди ICE всіх типів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Раніше проект охоплював лише потяги ICE 3 та ICE 4, тепер до них додадуться ICE 1, ICE 2 та ICE T.

Для автоматизації оглядів застосовується діагностичний портал, розроблений компаніями Gestalt Robotics та Strama-MPS.

Портал обладнаний камерами, що дозволяють сканувати поїзд з оглядом 360 градусів. Зібрані порталом візуальні та акустичні дані автоматично аналізуються з метою виявлення можливих дефектів компонентів поїзда.

Завдання проекту E‑Check полягає у скороченні до мінімуму кількості ручних операцій огляду поїздів з відповідним вивільненням персоналу, підвищенням ефективності та скороченням термінів технічного обслуговування.

Довгострокова мета DB E.C.O. Group та її партнерів полягає у впровадженні системи Smart Assisted Maintenance (SAM), в якій для збору даних про стан поїзда поряд із діагностичними порталами будуть використані роботизовані комплекси у депо. Це дозволить своєчасно передбачати потребу в обслуговуванні конкретних компонентів та цілеспрямовано планувати ремонтні операції.