Агенція регіонального розвитку Одеської області та ТОВ "Мерск Україна ЛТД" підписали меморандум про співробітництво, пише ЦТС.

"Партнерство спрямоване на соціально-економічний розвиток, шляхом залучення інвестицій, створення сприятливих умов для діяльності інвесторів, підготовки та реалізації інвестиційних й грантових проєктів, поліпшення бізнес-клімату у сфері контейнерних перевезеннях усіх видів, внутрішньопортовому експедування вантажів, експедування та митного оформлення вантажів", - йдеться в повідомленні.

Одеська область є ключовим транспортним вузлом на півдні України, через який проходять міжнародні транспортні коридори. Логістика є важливою частиною економіки регіону, та забезпечує ефективний експорт та імпорт товарів, вихід наших виробників на нові ринки збуту, а також підтримує світову продовольчу безпеку.

"Розробка та реалізація інфраструктурних проєктів, будівництво інтермодальних коридорів та збільшення вантажообігу є дуже важливими завданнями для економіки Одеської області і всієї України. Це дозволить забезпечити ефективний транспортний зв'язок між різними регіонами як нашої країни, так і подальшу інтеграцію в транспортну систему ЄС", - додали в компанії.

Зазначається, що партнерство між організаціями дозволить покращити бізнес-клімат в регіоні та прискорити розвиток інфраструктури для здійснення вантажних перевезень.

ТОВ "Мерск Україна ЛТД" представляє інтереси світового лідера контейнерних перевезень Maersk в Україні та Молдові упродовж останніх 30 років.

На сьогодні продовжує свою діяльність в Україні та покращує варіанти доставки вантажів в контейнерах для українських імпортерів та експортерів в умовах, що спричиненні россійскою агрессією. Maersk - данська компанія, яка одна із перших згорнула свою діяльність в россії та білорусі, ще на самому початку вторгнення.